torsdag 5 april 2012

Retrokärlek



Nu när lillan växt ur sin liggvagn behövde vi ordna en sittvagn. Eftersom jag älskar de gamla klassiska vagnarna hade jag siktet inställt på en sådan. Det visade sig inte bli helt lätt!
Ringde på flera annonser men vagnarna hade precis sålts eller lovats bort - typiskt! Fick tag på en kvinna med en jättefin, komplett Brio för en billig peng. Hon var väldigt positiv till köpet och lovade att höra av sig snart igen då jag skulle föra över pengar för att skicka vagnen via bussgods. Men efter två dagars väntande och ett par sökande samtal och sms, gav jag upp och tänkte att det kanske var lika bra. Kanske aldrig hade fått någon vagn, bara en tom plånbok?! En vecka efter första kontakt var annonsen borttagen...
Började känna mig lite uppgiven och övervägde förslaget att låna min brors "moderna" vagn (som ändå har ca 10-12 år på nacken). Men så plötsligt var det vår tur att ha tur!!!
Ringde på en halvsliten Emmaljunga-vagn (eller var det en dålig bild?) och fick prata med en äldre herre som berättade att vagnen stått i ett garage i flera år, han hade spolat av vagnen och faktiskt såg den bättre ut än på bilden.
Han ville inte ha något krångel, så ville vi ha den fick vi hämta den. Bestämde oss för att chansa då det inte var mer än 10 mil och summan för vagnen inte var hög.
Det visade sig att vagnen var väldigt snygg, dock med en hel del skönhetsfläckar. Chassit var prickigt av rost och det blå manchestertyget behövde en uppfräschning. Säkert inget som inte går att fixa, tänkte jag!
Pengar och vagn bytte ägare, även en del goda råd. Den äldre herren förklarade för oss att det minsann ringts från Sveriges alla hörn för att köpa vagnen, men eftersom han inte ville skicka den så hade vi haft tur. Dessutom hade han insett att priset var alldeles för lågt med tanke på efterfrågan, så skulle vi någon gång sälja vidare så "se till att sälja till högstbjudande!"
Med denna uppmaning åkte vi hemåt igen. Där gjordes lite efterforskningar och sedan började vagnens forna utseende ta form igen!




Med aluminiumfolie tar man lätt bort rostfläckar på krom.
Använd den blanka sidan!
Till tyget och galonen använde jag möbeltvätt.
 Den snygga originaldynan fick ett åk i tvättmaskinen!